Nagyvilág

2010.08.29. 07:21

Véget ért az amerikai elnök vakációja

<p>Véget ér az Obama-család vakációja: az amerikai elnök és családja helyi idő szerint vasárnap reggel utazik el a massachusettsi Martha s Vineyardról, ahová augusztus 19-én érkeztek nyaralni.</p>

Barack Obama családjával előbb New Orleansba megy, hogy részt vegyen a Katrina hurrikán pusztításának ötödik évfordulóján tartandó megemlékezésen, majd a szertartás után visszatérnek Washingtonba.

Az elnök és felesége, Michelle, valamint két lányuk, Sasha és Malia az őket kísérő újságírók beszámolója szerint egy edgartowni magánstrandon töltötték nyaralásuk utolsó napját. A tíznapos vakáció alatt egyébként alig volt lehetőségük szabadtéri programokra, ugyanis az idő nagy részében esett az eső. Amikor azonban kisütött a nap, Obama golfozni ment, vagy kerékpározni indult a gyerekekkel. Az újságírók szerint az elnök emellett több alkalommal is elvitte a családját vacsorázni egy-egy helyi étterembe.

A Fehér Házba visszatérve azonban sűrű hét vár az elnökre. Egyebek mellett kedden beszédet mond az amerikai harcoló alakulatok iraki kivonulásával kapcsolatban, szerdán pedig hivatalában fogadja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt és Mahmúd Abbász palesztin elnököt, hogy közvetítsen a közel-keleti békefolyamatban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!