Nagyvilág

2010.09.24. 15:19

Bomba robbant egy bangkoki lakónegyedben

<p>Pokolgép robbant Bangkok egyik délkeleti lakónegyedében, helyi idő szerint péntek délután öt óra körül - közölte a thaiföldi főváros rendőrsége. A tájékoztatás szerint a nem túl nagy erejű detonációban három ember megsebesült, könnyebb sérüléseiket egy helyi kórházban látták el.</p>

Az elmúlt hetekben több hasonló robbanás rázta meg a várost, egy ember életét kioltva, 13-at pedig megsebesítve. Szeptember elején a bangkoki rendőrségnek a robbanás előtt néhány órával sikerült hatástalanítania három pokolgépet, amelyek közül egyet egy iskola előtt, egyet pedig egy bevásárlóközpontban rejtettek el.

Bangkokban a "vörösinges" tüntetések nyomán még mindig rendkívüli biztonsági intézkedések vannak érvényben. Az áprilisban és májusban zajlott demonstrációkon a tüntetők többször összetűztek a rendőrökkel, az összecsapásokban pedig 91 ember vesztette életét. A vörösingesek azonban visszautasítják, hogy szerepük lenne az utóbbi időszak robbantásaiban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!