Nagyvilág

2010.09.11. 15:10

Most már biztos: nem éget Koránt a floridai lelkipásztor

<p>Sem ma, sem máskor nem éget Koránt Terry Jones - ezt maga a floridai lelkipásztor nyilatkozta szombaton az NBC tévécsatorna Today (Ma) című műsorának.</p>

A muzulmánok szent könyvének tervezett elégetésével világszerte felháborodást keltő Jones a műsorban mondta el először konkrétan, hogy nem hajtja végre tervét. A lelkipásztor egy másik kérdésre azt válaszolta, hogy később sem égeti el a Koránt.

Jones azt is hozzátette, hogy nem találkozik a Feisal Abdul Rauf New York-i imámmal, aki azt tervezi, hogy a 9/11-es merényletek helyszínének közelében egy mecsetet is magába foglaló muzulmán közösségi központot hozna létre. Csütörtökön a lelkipásztor még azt mondta: azért nem éget, mert azt az ígéretet kapta Rauf-tól, hogy a központot máshol építik meg.

"Száz százalék, hogy nem lesz megtartva"

Terry Jones egyébként helyi idő szerint pénteken késő este érkezett meg New York-ba. A LaGuardia repülőtéren leszállt Jones akkor még csak annyit mondott a rá váró újságíróknak, hogy "egyelőre nincsen semmi mondanivalóm".

A floridai lelkipásztorral kapcsolatban álló evangélikus vezető, K.A. Paul korábban az AFP francia hírügynökségnek kijelentette: a szombatra, a szeptember 11-ei terrortámadások évfordulóára tervezett Koránégetés "száz százalék, hogy nem lesz megtartva". Jones fia, Luke az AP amerikai hírügynökségnek ugyanezt nyilatkozta.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!