Nagyvilág

2010.10.09. 09:24

Indiai halálán viccelődtek az ausztrál rendőrök

<p>Egy vonat tetején halálos áramütést szenvedő indiai férfiról készült videó terjedt a rendőrök között Ausztráliában - írja egy hely lap szombati száma. A melbourne-i egyenruhások vicceskedve kommentálták a látottakat, az egyik pedig megjegyezte, "megoldás lehet az indiai diák-proplémára".</p>

Az interneten már évek óta látható felvételen az látszik, hogy egy indiai férfi egy vonat tetején sétál, majd a felsővezetékhez nyúl, és áramütést szenved. A videót egymásnak küldözgették a belső levelezőrendszeren az ausztrál nagyváros rendőrei email-ben, helyenként vicceskedő kommentárral.

Nézze meg a döbbenes felvételt >>>

"Ez teljesen ellentétes álláspontunkkal és értékeinkkel, a toleranciával és a tisztelettel" - mondta Victoria miniszterelnöke, John Brumby, míg az állam rendőrfőnöke nyugtalanítónak, sértőnek és durvának nevezte a email-eket. Simon Overland elismerte, hogy a belső vizsgálat szerint nagy számú rendőr érintett az ügyben, köztük magas beosztásúak is. Hivatalosan még nem vádoltak meg senkit, de a Herald Sun tudni véli, hogy két dolgozó korai nyugdíjazása, négy rendőr elbocsátása, valamint hat másik lefokozása és megbírságolása az e-mail-botránynak tulajdonítható.

Támadások indiai bevándorlók ellen

Ausztráliában az utóbbi pár évben több támadás is történt indiai bevándorlók ellen, a legsúlyosabb januárban, amikor halálra késeltek egy diákot Melbourne egyik parkjában. Victoria állam rendőrségét sokan amiatt bírálták, hogy nem reagálnak megfelelően a a támadásokra - Indiában még egy karikatúra is megjelent, amelyen egy nyilatkozó rendőrt a Ku Klux Klán fehér ruhájában ábrázol.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!