Nagyvilág

2010.10.28. 19:45

Már több mint háromszáz halottja van a kolerának Haitin

<p>A Haitin kitört kolerajárvány már több mint ötszáz ember halálát okozta, miközben a megbetegedettek száma az ötezerhez közelít - jelentette be csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO).</p>

A szervezet arra figyelmeztette Haiti hatóságait, hogy a járványnak még közel sincsen vége, és a főváros is veszélyben van. A WHO adatai szerint a kolera miatt megbetegedett emberek száma már 4 722, akik közül 303-an haltak meg. Az egy nappal korábbi adatokkal összehasonlítva ez 11 új halálesetet, é 575 új fertőzést jelent.

A világszervezet közlése szerint az ország tíz megyéjéből négyben szedett áldozatokat a kolera, de az esetek 99,4 százaléka kettő, az ország középső részén található megyében történt. A WHO egy nappal korábban arra figyelmeztette Haiti hatóságait, hogy a járványnak még közel sincsen vége. A szervezet közölte: fel kell készülni arra, hogy a betegség lecsap a fővárosra is, ahol még mindig tízezrek laknak sátortáborokban, a januári földrengés óta.

A kolera heveny hasmenéssel és hányással jár, ami a fertőzött emberek kiszáradásához vezet. Mivel igen rövid a lappangási ideje, azonnali kezelés nélkül halálos kimenetelű lehet. A Haitiben dolgozó segélyszervezetek már hónapokkal ezelőtt figyelmeztettek egy esetleges járvány kitörésének veszélyére.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!