Nagyvilág

2010.10.27. 10:50

Tűz egy hajón - 111 embert kell menteni

<p>Tűz ütött ki szerdán egy halfeldolgozó hajón, a Nagy-Britannia délnyugati csücskében található Scilly-szigetektől délnyugatra, távolt a partoktól - közölte a brit parti őrség. A hajó fedélzetén 111 ember dolgozott, amikor felcsaptak a lángok.</p>

Az Athena nevű halfeldolgozó hajó nagyjából 370 kilométernyire volt a Scilly-szigetektől, amikor tűz ütött ki, feltehetően abban a részben, ahol a halak feldolgozása folyt. A tűz olyan heves volt, hogy a kapitány utasítására a legénység 81 tagja mentőcsónakokba szállt. Harmincan a fedélzeten maradtak a tüzet oltani - közölte a brit parti őrség szóvivője.

A nagyjából száz méter hosszú hajó fedélzetén kínai, orosz, perui és skandináv legénység dolgozott. A Thor nevű cég tulajdonában lévő hajót 1992-ben bocsájtották vízre, és egy 2008-as tűzeset után idén építették újjá Kínában - írta a BBC brit közszolgálati adó.

A brit parti őrség szóvivője a Sky News brit hírtelevíziónak elmondta, hogy rádióüzenetet küldtek szét a közelben lévő hajók számára, segítséget kérve a mentéshez, mivel a tűzeset mind a brit, mind a francia partoktól távol történt. A szóvivő elmondása szerint egy teherhajó már meg is érkezett a helyszínre, és segít a mentőcsónakokban lévő emberek kimentésében. Azon kívül még három kereskedelmi hajó is az Athena felé tart.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!