Nagyvilág

2010.10.25. 15:20

Videó! Élő adásban dobálták meg cipőkkel a kormányfőt

<p>Az ausztrál ABC tévécsatorna élő műsorában dobott cipőket John Howard volt ausztrál miniszterelnök felé egy, az iraki háború ellen tiltakozó aktivista - számolt be róla hétfőn az ausztrál média.</p>

A vendégek között ülő tüntető egyszercsak felállt és két cipőjét is Howard irányába dobta és azt kiabálta: "ezt az iraki halottak miatt!" A lábbelik azonban nem találták el a volt ausztrál kormányfőt. A cipődobálót gyorsan kivezették a stúdióból, ahol egy nő is felordított: az asszony mielőtt elhagyta volna a vitaműsor felvételének színhelyét azt kiabálta Howardnak: "vér tapad a kezeidhez!"

Nézze meg a videót!

A politikus csak mosolygott és nem mutatta ki zavarodottságát az incidens után. A konzervatív Howard 11 éven át volt Ausztrália miniszterelnöke 2007-ig: a ő döntése nyomán küldtek ausztrál katonákat Irakba. Howard nagy támaogatója volt az akkori amerikai elnök, George W. Bush politikájának.

Tavaly novemberben egy cipővel már el akarták találni Howard-ot a Cambridge-i Egyetemen. George W. Bush elnököt pedig 2008-ban dobálta meg cipőjével egy iraki újságíró Bagdadban: a férfit később tettéért kilenc hónap börtönre ítélték.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!