Nagyvilág

2010.11.25. 14:50

Darabolós gyilkost fogtak a spanyol rendőrök

<p>Őrizetbe vettek a rendőrök Spanyolországban egy pakisztáni férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy Indonéziában halálra szurkált egy embert, akinek holttestét ezután feldarabolta.</p>

A madridi belügyminisztérium csütörtöki közleménye szerint a 32 éves pakisztáni férfit akkor fogták el, amikor a spanyol fővárosban egyik metróállomásán fel akart szállni egy szerelvényre. A gyanúsított előkerítésére az indonéz hatóságok nemzetközi elfogatási parancsot adtak ki.

A spanyol belügyminisztérium információi szerint a pakisztáni férfi ellen azután adtak ki körözést. A férfit a feleségével együtt azzal gyanúsítják, hogy idén júniusban elraboltak és megöltek egy férfit. Az eset állítólag a Dzsakartától mintegy 40 kilométerre, keletre fekvő Karawang városban történt. Az áldozatot a gyilkosok azzal bízták meg, hogy készítsen nekik egy internetes honlapot. De végül a férfit túszul ejtették, és szabadon engedéséért váltságdíjat követeltek.

Darabokban rejtették el a holttestet

"A bűntény azzal végződött, hogy az áldozatot halálosan megszurkálták, majd holttestét felaprították, és a testrészeket nejlonzacskókba és táskákba rejtették. Ezeket pedig különböző hűtőkbe rakták Karawang városában és annak környékén" - olvasható a madridi belügyminisztérium közleményében.

A pakisztáni férfi feleségét még Indonéziában őrizetbe vették, de a férjének sikerült Spanyolországba repülnie, ahol korábban is élt, egészen szeptemberig. Visszatérve Spanyolországba, Cordoba városában talált magának munkát egy étteremben. De egy hét után egy késsel megtámadta az étterem tulajdonosát, akitől 6 ezer eurót rabolt el. Ezt követően menekült Madridba, ahol végül a metróállomáson elfogták.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!