Nagyvilág

2010.11.19. 17:10

Marihuánával féregtelenítette kacsáit egy francia gazda

<p>Egy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre és 500 eurós pénzbírságra (137 ezer forint) ítéltek egy francia gazdát, miután marihuánát adott kacsáinak, hogy a kábítószerrel féregtelenítse az állatokat - számolt be róla pénteken a francia média.</p>

Az Atlanti-óceán partján lévő Gripperie-Saint-Symphorien nevű településről származó férfi a bíróság előtt bevallotta, hogy a kábítószer kis részét ő maga szívta el, de a legtöbbet a marihuánából 150 kacsája kapott féregtelenítés céljából.

A gazda, Michel Rouyer azt mondta: "nincs ennél jobb féregtelenítő szer, sőt egy állatorvos is ezt tanácsolta nekem." A férfi hozzátette: "egyetlen egy kacsám szervezetében nem maradt féreg, így a kábítószer hatása vitathatatlan."

A rendőrség egyébként azután tartóztatta le Rouyer-t, hogy 12 kannabisz palántát és csaknem öt kilogramm marihuánát találtak egy lakásán. A helyi rendőrség egyik illetékese elmondta: soha életükben nem hallottak arról, hogy valaki marihuánával féregtelenítette volna állatait.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!