Nagyvilág

2010.11.05. 15:40

Nem bomba volt a gyanús csomagban

<p>Vaklármának bizonyult a koppenhágai német nagykövetség bombariasztása - közölte pénteken a dán média. A német külképviseleten gyanúsnak találtak egy csomagot, ezért riadóztatták a rendőrséget, mert attól tartottak, hogy görög szélsőségesektől érkezett a küldemény.</p>

A dán tűzszerészek átvizsgálták a csomagot, amely nem robbanószerkezetet, hanem egy ártalmatlan levelet és három CD-t tartalmazott. Hétfő óta egy tucatnál több csomag - és levélbombát találtak európai országokban. A küldeményeket vezető politikusoknak, köztük a francia elnöknek, a német kancellárnak, az olasz kormányfőnek, valamint nemzetközi szervezeteknek címezték feltehetőleg görög szélsőségesek.

Bombaküldeményeket kaptak athéni külképviseletek is. A görög rendőrség szerint a Tűz Összeesküvésének Sejtjei nevű szélsőséges csoport áll az ügy hátterében. Csütörtökön a csoport két feltételezett tagja, egy 22 és egy 24 éves férfi ellen vádat is emeltek.

Eddig egy sérültje van a terrorakcióknak. Hétfőn a mexikói követségnek címzett levélbomba felrobbant az egyik csomagküldő szolgálat épületében, és egy alkalmazott keze megégett, de nem súlyosan.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!