Nagyvilág

2010.12.23. 18:46

Anarchistákat gyanítanak a római nagykövetségeken robbant bombákkal kapcsolatban

<p>Az olasz hatóságok gyanúja szerint szélsőbaloldali anarchista csoportok állhatnak a római nagykövetségeknek csütörtökön küldött bombák mögött - közölte az olasz belügyminiszter.</p>

A svájci nagykövetségen egy ember súlyosan megsebesült egy csomagba rejtett bombától. A chilei nagykövetségen egy levélbomba robbant, könnyebben megsebesítve a küldeményt felnyitó embert.

Az esettel foglalkozó nyomozók egy lehetséges anarchista vonalat vizsgálnak a nagykövetségeken robbant bombákkal kapcsolatban - közölte az olasz belügyminiszter. Roberto Maroni elmondása szerint a Görögországban novemberben végrehajtott hasonló támadássorozat miatt vizsgálják anarchista csoportok lehetséges részvételét.

Két napra leállt a légiposta

Az előző hónapban több mint egy tucatnyi csomagbombát küldtek szét Görögországban szélsőbaloldali anarchisták athéni külképviseletnek, és több európai politikai vezetőnek, köztük az olasz és német kormányfőnek, valamint a francia elnöknek. A bombák miatt két napra leállították Görögországban a légi csomag- és levélküldést. A csomagok közül legalább négy robbant fel, vagy kapott lángra, egy embert sebesítve meg.

A Svájc római nagykövetségén felrobbant csomagbomba egy embert sebesített meg. A robbanás akkor történt, amikor követség postása felnyitotta a bombát rejtő csomagot. Az 53 éves férfi súlyos, de nem életveszélyes állapotban van.

A chilei nagykövetségen egy levélbe rejtett bomba robbant fel, amelyet egy chilei kulturális szövetségnek címeztek - mondta el a chilei külügyminiszter. Alfredo Moreno elmondása szerint a követség egyik ügyintézője sebesült meg, amikor felnyitotta a küldeményt. A férfi testének több részén sérült meg, de nem súlyosan - közölte a külügyminiszter. Moreno közölte: nem tudják honnan, kik, miért küldték a levelet.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!