Nagyvilág

2010.12.23. 14:21

Csomagbomba robbant Svájc római nagykövetségén

<p>Csomagba rejtett bomba robbant csütörtökön Svájc római nagykövetségén, súlyosan megsebesítve a követség egyik munkatárását - közölték olasz tisztségviselők. Az 53 éves svájci férfi nincsen életveszélyben, de elveszítheti mindkét kézfejét. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik követték el a támadást.</p>

A robbanás akkor történt a Róma központjától északra található svájci nagykövetség épületében, amikor a férfi felnyitotta a bombát rejtő csomagot. Az olasz sajtóban megjelent hírek szerint a férfi svájci állampolgár, és a követség gondnokaként ő foglalkozik a követségre érkezett levelekkel.

Az 53 éves férfit kórházba szállították. Az olasz sajtó információ szerint a meg nem nevezett férfi nincsen életveszélyben, de elveszítheti mindkét kézfejét. Arról nem érkezetek információk, hogy az épületben mekkora károkat okozott a robbanás.

Franco Frattini olasz külügyminiszter közleményben fejezte ki együttérzését a svájci nagykövettel és a követség munkatársaival. A svájci kormányszóvivő nem nyilatkozott a robbanással kapcsolatban. Közben megerősítették a milánói svájci konzulátus épületének rendőri védelmét.  A robbanásért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget, és az olasz és svájci hatóságok sem nyilatkoztak még a lehetséges elkövetők kilétéről.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!