Nagyvilág

2010.12.11. 18:36

Litvániában büntetnék a szovjet hólapátokat

<p>Akár 80 ezer forintnak megfelelő összegű bírságra is számíthatnak Litvániában azok a hómunkások, akik az egykori Szovjetunió jelképeit viselő lapátokkal tisztítják a közutakat - adta hírül a litván Delfi hírügynökségre hivatkozva az Ukrinform.</p>

A helyi hatóságok azt követően léptek fel a város köztisztaságáért felelős vállalkozással szemben, hogy az általa alkalmazott hómunkások a Litvániában régóta betiltott szovjet jelképekkel ellátott lapátokkal kezdték meg a hóeltakarítást. A vállalat vezetői azzal védekeznek, hogy egyik raktárukban egy egész rakományra való furnérlapra bukkantak, amely még a szovjet rendszer idejéből való. Hogy ne menjen veszendőbe, úgy döntöttek, hólapátokat készítenek a sarló-kalapácsos emblémával sűrűn ellátott alapanyagból.

A város vezetését nem hatotta meg ez a magyarázat, így most azzal fenyegetik a hóhányókat, hogy vagy átfestik a kommunista jelképeket hordozó lapátokat, vagy elkobozzák az összeset. A harmadik lehetőség az esetenkénti 500-tól 1000 litig (190-től 380 dollárig) terjedő bírság kifizetése.

Mindeközben Litvániában sűrűn esik a hó.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!