Nagyvilág

2010.12.13. 07:32

Videó: Beomlott a minneapolisi Metrodome stadion teteje a hótól

<p>Beomlott a minneapolisi Metrodome nevű amerikai futballstadion felfújható teteje, miután egy nap alatt több mint 40 centiméter hó esett az amerikai nagyvárosban - közölték vasárnap helyi illetékesek.</p>

A Metrodome-ban játszik a Minnesota Vikings csapata, de baleset idején nem volt edzés a sportlétesítményben. A stadion illetékesei vasárnap reggel kezdték el felmérni a károkat, azt még nem közölték, hogy vannak-e sérültjei a tetőomlásnak.

A Minnesota Vikings vasárnap esti amerikai focimeccsét már korábban hétfőre tették, mert ellenfelük, a New York Giants nem tudott eljutni a hatalmas hóvihar miatt Minneapolisba.

Helyi meteorológusok szerint a péntek éjjel kezdődött havazás miatt egy nap alatt több, mint 40 centiméter hó esett a Twin Cities-nek (Ikerváros) is nevezett Minneapolisban: erre pedig eddig csupán négyszer volt alkalom az amerikai nagyvárosban.

A Metrodome felfújható teteje egyébként eddig már háromszor - 1981-ben, 1982-ben és 1983-ban - omlott be a nagymennyiségű hó terhe alatt.

Kapcsolódók:

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!