Nagyvilág

2011.01.08. 14:57

A vádhatóság szerint több mint egymillió dollárnyi kenőpénzt kért az orosz kormánytisztviselő

<p>Az orosz állami tévé szombati jelentése szerint a bíróság letartóztatott egy magas rangú kormánytisztviselőt a tulai régióban azzal a gyanúval, hogy kenőpénzt kért. A csatorna közlése szerint a területi ingatlan- és földügyek felelőse 40 millió rubelt, átszámítva 1,3 millió dollárt, vagyis 280 millió forintot kért egy szupermarket építésének engedélyezéséért.</p>

A tévé állítása szerint az 57 éves Volkovot azzal is gyanúsítják, hogy megzsarolt egy helyi hivatalt, mert jobb állásba karta juttatni feleségét és fiát. Az ügy kapcsán arra emlékeztet az AFP francia hírügynökség, hogy Dmitrij Medvegyev elnök a korrupció elleni harcot nevezte legfontosabb feladatának, miután 2008-ban államfő lett. Tavaly azonban elismerte, hogy kevés sikert értek el ezen a téren.

Oroszországban a kormánytisztviselők korrumpálása általános gyakorlat. Ennek ellenére csak kevés tisztségviselőt, köztük magas rangú kormányembert ítéltek el a bíróságok, holott sokan közülük sokkal jobban élnek, mint amennyire a fizetésükből telne - írta az AFP.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!