Nagyvilág

2011.01.11. 17:37

Dioxin a német disznóhúsban is! Több száz sertés kényszervágását rendelték el

<p>Németország - A német hatóságok kedden több száz sertés levágását rendelték el, miután húsukban magas dioxinmennyiséget mértek. A múlt héten kipattant botrány miatt 4700 farmnak tiltották meg termékeik értékesítését, több mint 100 ezer tojást semmisítettek meg.</p>

Az alsó-szászországi mezőgazdasági miniszter szóvivője azt mondta: a sertéseket le kell vágni majd elégetni. A szennyezett húst az egyik olyan farmon találták, amelynek a múlt héten megtiltották a kereskedést, miután kiderült: egy tápszergyártó cég dioxinnal szennyezett zsírt kevert az állateledelbe.

A szóvivő kiemelte: a dioxinos sertésekből nem került kereskedelmi forgalomba hús. Hétfőig, az elvégzett vizsgálatok csak néhány csirkében és tojásokban mutatta ki a megengedettnél nagyobb dioxinmennyiséget. A múlt heti botrány miatt Szlovákia betiltotta a német csirkehús árusítását. Dél-Korea emellett a német sertéshúst is bevonta az üzletekből, elővigyázatosságból.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!