Nagyvilág

2011.01.23. 19:53

Egy év börtön kapott az algériai férfi a merényletekkel fenyegető e-mailek miatt

<p>Egy 37 éves algériai férfit egy év börtönre ítélt vasárnap az észak-afrikai ország fővárosának bírósága, mert a vád szerint egyebek mellett az Egyesült Államok és Kanada algériai nagykövetségeinek merényletekkel fenyegető e-maileket küldött. Az ügyész 15 év börtön kiszabását kérte.</p>

Ahmed Allouat-t 100 ezer dinár (ezer euró) pénzbüntetésre is ítélte a bíróság. A vád szerint a férfi 2004-ben Marokkóból küldte az al-Kaida észak-afrikai szárnya által jóváhagyott üzeneteket a két külképviseletnek. Tavaly hasonló e-maileket küldött a szervezet, az AQIM logójával és képekkel a belga, a kanadai, a francia és az olasz titkosszolgálatoknak címezve. Ezekben is azzal fenyegetőzött, hogy az al-Kaida szárnya merényleteket fog elkövetni.

Az algériai hatóságok szerint a férfi mindent bevallott kihallgatásán, még azt is, hogy az algériai államfőnek, hazája védelmi minisztériumának valamint az egyiptomi külügyminisztériumnak is ő küldött fenyegető e-maileket. Bírósági tárgyalásán azonban visszavonta összes vallomását, azt állította, hogy nem ért a komputerekhez.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!