Nagyvilág

2011.01.08. 13:27

Ikreket szült a dán trónörökös felesége

<p>Egy kisfiút, majd nem sokkal később egy kislányt hozott a világra Mária hercegnő, a dán trónörökös felesége szombaton - közölte a dán média. A bejelentés szerint a kisfiú 47 centis és 2674 grammal, a kislány 46 centis és 2554 grammal született.</p>

A kisfiú és a kislány születése között fél óra telt el. A dán királyi palota közleménye szerint mind ők, mind a hercegnő jól vannak. A közlemény szerint az apa, Frigyes dán királyi herceg lemondta programjait, amióta felesége a szülési fájdalmak megindulása után kórházba került.

A szülésnél két orvos és két bába volt jelen a Morten Hedegaard klinikán. Mivel tudták, hogy ikrek várhatók, felkészültek a császármetszésre is, amire végül nem volt szükség. A hercegi ikrek születése után a trónörökös jelentette be az örömhírt a sajtó előtt, és egyben megköszönte mindenkinek a jókívánságokat.

A dán trónörökösnek és feleségének már van két nagyobb gyereke, Krisztián és Izabella, így az ikrekkel négyre nőtt az utódok száma. A most született ikrek neveit még nem közölték. Az ausztrál származású, 38 éves Mária hercegnő a Tasmániai Egyetemen végzett, majd Melbourne-be költözött, és a reklámszakmában helyezkedett el. Később Sydneyben telepedett le. A 2000. évi nyári olimpiai játékokon ismerkedett meg Frigyes dán királyi herceggel.

2001-ben Európába költözött, és angol nyelvet tanított Párizsban. 2002-ben Dániába költözött, és Vedbkben helyezkedett el egy informatikai cégnél. 2003. október 8-án jegyezte el Frigyes herceg. Esküvőjük 2004. május 14-én volt a koppenhágai székesegyházban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!