Nagyvilág

2011.01.11. 18:07

Újinfluenza járványtól tartanak Horvátországban

<p>Horvátország - Kedden meghalt az influenza szezon harmadik áldozata Horvátországban.</p>

A 46 éves férfi is a H1N1-es vírus okozta betegség szövődményeitől halt meg. Annak ellenére megfertőződött, hogy korábban beoltatta magát. Horvátországban a hivatalos adatok szerint 380-an betegedtek meg az újinfluenzától. A valós szám azonban ennek a többszöröse lehet, hiszen sokan nem fordultak orvoshoz a tünetekkel.

A 46 éves férfi a vijesti.net horvát internetes portál tudósítása szerint szombaton került kórházba. Az intenzívosztályra vitték, de már itt sem tudtak rajta segíteni. A szakemberek most azt vizsgálják, hogy a cukorbeteg és túlsúlyos férfi teste miért nem reagált a vakcinára. Zágrábi jelentések szerint egy szpalatói (Split) férfit kezelnek még az intenzív osztályon újinfluenzás tünetekkel. A beteg állapota válságos.

Boszniában eddig kedden haltak meg a H1N1 miatt. A balkáni országban 20 beteget ápolnak ilyen vírus okozta megbetegedéssel a kórházakban. A WHO tavaly augusztusban jelentette be az újinfluenzajárvány végét, csaknem egy évvel azután, hogy a vírus megjelent Mexikóban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!