Nagyvilág

2011.01.14. 15:52

Meghalt egy kisfiú a tetőről lezuhanó jégtől Szentpéterváron

<p>Nyomozást indított pénteken az orosz ügyészség egy kisfiú szentpétervári halála ügyében. A hatéves Ványa Zavjalov a nagymamájával sétált a város északnyugati részén csütörtökön, amikor a fejére esett egy nagy jégdarab egy ötemeletes ház tetejéről. A gyerek a kórházban halt meg.</p>

Az ügyészségi nyomozóhivatal pénteki bejelentése szerint bűnügyben indult vizsgálat. Azt akarják kideríteni, ki felel a háztető karbantartásáért, és miért nem volt lezárva az épület előtti járda, ha csúszásveszély volt. Az orosz parlament képviselője, Okszana Dmitrijeva pénteken már azt követelte, hogy a vizsgálat terjedjen ki a város illetékes vezetőire, sőt a szentpétervári kormányzóra, Valentyina Matvijenkóra is.

Az elmúlt két hétben összesen hét gyerek került kórházba Szentpéterváron a háztetőkről lezuhanó jég- és hótömbök okozta sérülésekkel. Ketten még mindig válságos állapotban vannak. A hatéves Ványa Zavjalov az első halálos áldozata az ilyen baleseteknek.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!