Nagyvilág

2011.01.23. 17:13

Mától Barcelonában az európai szecesszió nagymesterei

<p>Vasárnaptól Barcelonában látható az európai szecesszió nagymestereinek tárlata.</p>

Ez a magyar soros elnökség alkalmából rendezett kulturális programsorozat egyik kiemelkedő eseménye: Magyarország, Spanyolország és Belgium, az EU-trió három országa egy-egy városának szembetűnő nevezetességét: a sokakat vonzó szecessziós építészetet mutatja be Victor Horta, Antoni Gaudí és Lechner Ödön művészetén keresztül.

Az utazó fotókiállítás három város kiemelt közterein jelenik meg szabadtéri, úgynevezett kerítéskiállítás formájában. Barcelonában a Sagrada Família, Budapesten a Nemzeti Múzeum, Brüsszelben pedig a Városi Park kerítésén lesz látható 2011-ben, januártól júniusig, hat-hat héten át a csaknem ötven, speciális könnyűfémből készült, 1,5 x 1,5 méteres tablóra nyomtatott, épületfotókból álló szabadtéri tárlat. A kiállítás január 23-tól február 28-ig Barcelonában látható.

A tablók a három építész 15-15 híres épületének vagy épületrészletének fotója mellett tartalmazzák a három építész rövid életrajzát, a három város térképét a legfontosabb épületek megjelölésével valamint a kiállítás magyar kurátora, Keserü Katalin rövid bevezető szövegét.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!