Nagyvilág

2011.01.15. 11:47

NATO-tartálykocsikat gyújtottak fel Pakisztánban

<p>Fegyveresek gyújtottak fel 16 üzemanyag-szállító járművet Pakisztán délnyugati részén - közölték szombaton a helyi hatóságok, hozzátéve, hogy a tartálykocsik az Afganisztánban állomásozó NATO-csapatok utánpótlását vitték. A konvojt hajnal előtt támadták meg Beludzsisztán tartomány fővárosától, Kvettától mintegy 400 kilométerre délkeletre - mondta az AFP-nek Abdul Fatah Kaddzsak, a helyi önkormányzat vezetője.</p>

"A támadók gépkocsival érkeztek a helyszínre, és tüzet nyitottak az olajszállítókra, amelyek egy töltőállomás mellett várták a napkeltét, hogy útnak induljanak Afganisztánba" - mondta Kaddzsak. A tartálykocsik közül 16 kapott lángra, ám két távolabb parkoló jármű sértetlen maradt. Mint a tisztviselő elmondta, a golyózáporban a töltőállomás személyzetének két tagja is megsérült. A fegyveresek a támadás után elhagyták a helyszínt, és a merénylet elkövetőjeként eddig egy csoport sem jelentkezett.

A térségben októberben is volt egy hasonló támadás. Akkor 29, utánpótlást szállító NATO-tartálykocsit gyújtottak fel ismeretlen fegyveresek az Iránnal és Afganisztánnal egyaránt határos Beludzsisztánban.

- FH -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!