Nagyvilág

2011.01.10. 18:39

Több német várost ellepett a víz

<p>Németország - A hóolvadás, a heves esőzések, illetve a folyók áradása következtében több német várost ellepett a víz - közölte hétfőn az AFP. A hatóságok arra figyelmeztették az érintett térségekben élő embereket, hogy a kedvezőtlen időjárási körülmények folytatódnak.</p>

A történelmi Koblenzban, ahol a Mosel a Rajnába ömlik, az emberek csónakokkal és nehézjárművekkel tudnak csak közlekedni. Hétfőn a normális háromszorosát meghaladó, több mint hét és fél méter magas volt a víz szintje. Kölnben is nyugtalanok az emberek, mert a mérések szerint a Rajna vízszintje óránként két centit emelkedik.

Közben a rendőrök csónakokkal és helikopterekkel keresik a közép-németországi Türingia tartományban azt az 59 éves férfit, akit kocsival együtt sodort el az ár. Az autót már megtalálták, de a férfinak nincs nyoma eddig. Bochumban viszont sikerült kimenteni egy 68 éves embert, akit a Ruhr jeges vizébe esett.

Víz alatt Koblenz:

 
A német meteorológiai szolgálat további esőket és havazást ígér keddre és szerdára ezekben a térségekben. Az ország más részein viszont valamelyest javul a helyzet. A francia határ mentén lévő délnyugati régióban a folyók vízszintje csökkeni kezdett, aminek következtében több helyen megkezdődhetett a takarítás.

 

Kapcsolódó:

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!