Nagyvilág

2011.01.20. 09:17

Tűzijátéküzem robbant fel Kínában - közeledik a holdújév

<p>Legkevesebb hat ember életét vesztette, amikor Kína középső részén felrobbant egy tűzijátékgyártó üzem szerda este - jelentette az AFP csütörtökön.</p>

A baleset a holdújév közeledtét jelzi: a tavaszünnepen a kínaiak tűzijátékokkal, petárdákkal ünnepelnek, a gyárak pedig ilyenkor akár a biztonság rovására is fokozzák a termelést. A helyi hatóságok nem hozták nyilvánosságra, hogy hányan sérültek meg a balesetben. A Csinhua hírügynökség információi szerint 22 ember sebesült meg a detonációban, kilencen súlyosan.

Kínában hatalmas a tűzijáték ipar. A holdújév előtt jelentősen növelik a termelést, így pedig a balesetek száma is növekszik. Az ázsiai ország hírhedt arról, hogy nem tartják be a biztonsági előírásokat. A most felrobbant üzemnek volt szabályos működési engedélye, sok gyártó azonban illegálisan működik. Múlt héten egy engedély nélküli üzem robbant fel. Akkor kilencen vesztették életüket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!