Nagyvilág

2011.02.12. 13:08

Az eltűnt svájci ikrek édesanyja a keresés folytatására kéri a hatóságokat

<p>Az eltűnt svájci ikerlányok édesanyja arra kérte a nyomozó hatóságokat, hogy ne adják fel a gyerekek utáni nemzetközi kutatást, mert érzése szerint még mindig életben vannak a lányok.</p>

A hatéves svájci ikreket apjuk rabolta el, és a feltevések szerint megölte őket, mielőtt magával is végzett volna. A lányokat több mint tíz napja keresik az alpesi állam, illetve Olaszország és Franciaország hatóságai, ám a svájci rendőrség pénteken azt közölte, hogy az apa búcsúlevelet írt a lányok anyjának, amelyben elárulta, hogy megölte a gyerekeket.

"Minden rossz hír ellenére, amit kaptam, anyai szívem azt érzi, hogy életben vannak a lányaim. Könyörgök, folytassák a kutatást Livia és Alessia után" - mondta az ANSA olasz hírügynökségnek a lányok olasz származású anyja, Irina Lucidi. A hírügynökség beszámolt a gyerekek apja által küldött üzenetekről is: egy január 31-én, Marseille-ben kelt képeslapon a 43 éves Matthias Schepp azt írta a gyerekekről a különváltan élő feleségének, hogy "nem tudja tovább folytatni nélkülük".

Az apa vonat elé ugrott

Február 2-án a férfi a franciaországi Toulonból írt a nőnek a gyerekekkel kapcsolatban, majd egy nappal később Olaszországból küldött egy utolsó levelet, mielőtt egy vonat elé ugrott volna. "A lányaimmal együtt akartam meghalni, de nem így történt. Én leszek az utolsó, aki meghal. A lányokat már megöltem. Nem szenvedtek és most már egy békés helyen nyugszanak" - írta a férfi az asszonynak küldött búcsúlevélben.

A rendőrség azután kezdett nyomozni az ügyben, hogy január 30-án az apa - a hétvégi láthatás után - nem vitte vissza gyermekeit a feleségének a svájci St. Sulpice-ben található otthonukba. A 43 éves férfit a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetére tartó kompon látták utoljára együtt lányaival, Alessiával és Liviával. A visszafele úton már egyedül hajózott Franciaországba. Február 3-án pedig a dél-olaszországi Cerignolában egy vonat elé ugrott. A hatóságoknak azóta sem sikerült a gyerekek nyomára bukkanni.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!