Nagyvilág

2011.02.27. 15:48

EGYIPTOM - Jövő héten áll bíróság elé Mubarak belügyminisztere

<p>Március 5-én kell megjelennie a bíróság előtt Habib el-Hadli volt egyiptomi belügyminiszternek, akinek pénzmosás vádja miatt kell felelnie a testület előtt - tudta meg igazságügyi forrásból az AFP.</p>

El-Hadli lesz Hoszni Mubarak volt államfő rezsimjének első olyan fontosabb tagja, akit bíróság elé állítanak az elnök bukása óta. Az egykori minisztert február 17-én tartóztatták le Zoheir Garranah turisztikai miniszterrel és Ahmed Ezz acélmágnással, Mubarak Nemzeti Demokrata Pártjának vezetőségi tagjával egyetemben.

A Hoszni Mubarak uralma elleni demonstrációk január 25-én kezdődtek az észak-afrikai országban, ahol a zavargásokba forduló tüntetések hatására az országot három évtizeden át irányító Hoszni Mubarak február 11-én lemondott államfői tisztségéről. A megmozdulások 18 napja alatt a tüntetők többször összecsaptak az el-Hadli által irányított biztonsági erők tagjaival. Az erőszakban legkevesebb 384 ember vesztette életét és több mint hatezren sérültek meg.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!