Nagyvilág

2011.02.27. 12:33

Engedély nélkül repült az orral landoló indiai pilótanő

<p>Nem volt repülőgép-vezetői engedélye és számos furcsa leszállást hajtott már végre az az indiai pilótanő, aki nemrég a gép orrával landolt Goa repülőterén - írta vasárnapi számában a Times of India.</p>

Parminder Kaur Gulati akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor a múlt hónapban egy Újdelhiből Goába tartó utasszállító gépet úgy tett le a földre, hogy a hátsó futóművek helyett az első kerék érte el először a talajt. A lap beszámolója szerint az ügyben indult vizsgálat során kiderült, hogy nem ez volt az első furcsa landolása a nőnek: az indiai légügyi hatóság (DGCA) információi szerint 10-15 alkalommal tette már le a gépet helytelenül.

Az IndiGo fapados légitársaság pilótájának a vezetési engedélyét ezért korábban már be is vonták a hatóságok, ám a nő hamis dokumentumok alapján újat szerzett. Amikor erre fény derült, a légügyi hatóság a rendőrséghez fordult, okirat-hamisítás miatt. A DGCA egyben belső vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogyan kaphatott a nő eredetileg repülési engedélyt, miután hétszer is megbukott az alkalmassági vizsgán.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!