Nagyvilág

2011.02.19. 16:33

Nők kezében Silvio Berlusconi sorsa

<p>Női bírákból álló tanács ítélkezik majd az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi felett áprilisban. Az olasz miniszterelnök ellen az a vád, hogy kiskorú prostituáltnak fizetett szexuális szolgáltatásokért, majd megpróbált fellépni az érdekében, hogy kiengedjék egy lopás miatt a rendőrségi őrizetből.</p>

A vádak - amelyeket Berlusconi hevesen tagad - egy marokkói születésű rúdtáncos, Karima El Mahrug körül forognak, akinek csak Ruby a szívtipró a beceneve. Az ő vallomása különösen fontos része a büntetőeljárásnak.

Nők mondanak ítéletet Berlusconi ügyében

Ruby és a Berlusconi-rezidencia partijain résztvevő többi hölgyvendégen kívül több fontos női szereplője is van a botránynak. A bírák - akiket egy számítógép sorsolt ki a tárgyalásra - között sincs egyetlen férfi sem. A Giulia Turriból, Carmen D Eliaból és Orsolina De Cristofaroból álló tanács mondhat ítéletet a miniszterelnök fölött. Az ügyben eljáró ügyész is nő, Ilda Boccassini, ő számos nyomozást vezetett már a miniszterelnök ellen korrupciós ügyekben. A vizsgálóbíró - aki kedden jóváhagyta a vádemelést szexuális bűncselekmények és hatalommal való visszaélés ügyében - a változatosság kedvéért szintén nő, akárcsak az a rendőrtiszt, akire a vád szerint a miniszterelnök nyomást gyakorolt Ruby elengedéséért.

Sok olasz nőnél a mostani, sokadik Berlusconi-botrány volt az utolsó csepp a pohárban. Félmillió nő vonult tucatnyi olasz városban utcára múlt hétvégén, hogy tiltakozzon a milliárdos playboy miniszterelnök nőkről alkotott felfogása ellen. A Famiglia Cristiana katolikus hetilap szerkesztőségi cikkében azt írta, a prostituáltbotrány égi bosszút vont maga után. "Eddig Berlusconi használta a nőket, most ők fognak ítélkezni felette" - olvasható a hetilapban.

Berlusconi felesége sem bírta tovább

Kommentátorok szerint a vég kezdete 2009 áprilisában jött el Berlusconi számára, amikor sokat szenvedő második felesége, Veronica Lario beadta a válópert, mondván, nem akar együtt élni olyan emberrel, aki "kiskorúakkal fickándozik". Azt is mondta, hogy Berlusconi egy sárkány, akinek fiatal szüzek ajánlják fel magukat.

Ha megáll a vád, amely szerint Berlusconi úgy fizetett Rubynak a szexért, hogy tudta róla, hogy kiskorú, a miniszterelnök három év börtönt is kaphat. Ha a hatalommal való visszaélést is tudja az ügyészség bizonyítani, a büntetés 12 év lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!