Nagyvilág

2011.03.13. 11:04

A volt tunéziai államfő újabb bizalmasait tartóztatták le

<p>Letartóztatták és katonai őrizet alá helyezték a hatalmából elűzött volt tunéziai elnök két vezető tanácsadóját és a parlament korábbi elnökét - közölte az AFP egy igazságügyi forrásra hivatkozva. Abdel Aziz Ben Diát és Abdel Wahab Abdallahot, a volt államfő tanácsadóit, valamint Abdallah Kallal volt szenátusi elnököt még csütörtökön vették őrizetbe, és a Tunisz közelében fekvő Aouina katonai bázisra szállították őket - közölte a neve elhallgatását kérő forrás.</p>

A három egykori politikus január 23. óta volt házi őrizet alatt, mostani letartóztatásukat az ügyészség eddigi vizsgálatainak eredménye indokolta. Az AFP forrása szerint mindhármuk ellen korrupciós ügyekben, valamint hivatali visszaélés miatt folyt a nyomozás.

Ben Ali államfő január 14-i lemondását követően az elmúlt 23 év rezsimjének több szereplőjét, valamint a volt államfő számos rokonát és közeli ismerősét vették már őrizetbe. A hírügynökségi forrás szerint többségüket az Aouina katonai bázison tartják fogva.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!