Nagyvilág

2011.03.05. 18:06

Még él a tárnába zuhant férfi, de nem tudják kimenteni

<p>Lefújták az akciót annak a fiatalembernek a kimentésére, aki az amerikai Nevada állam északi részén zuhant bele egy csaknem hatvan méter mély tárnába - közölte a közterület-felügyeletért felelős szövetségi iroda szóvivője.</p>

JoLynn Worley szerint a 28 éves férfi még mutat életjeleket, ám annyira veszélyes lenne a kimentése, hogy a mentőcsapatok nem kockáztatják meg azt.

A Fox News beszámolója szerint a férfi a Renótól mintegy 250 kilométerre fekvő Jersey Valley-ben dolgozott egy geotermikus fúrócsapat tagjaként, amikor szerdai szabadnapján kirándulni ment két barátjával. A környéken tett séta azonban tragikusan sikerült, miután a férfi bezuhant az elhagyatott tárnába.

A bajba jutott fiatalember megmentésére azonnal mentőcsapat sietett, ám nem tudtak lejutni hozzá, csupán egy videókamerát sikerült a mélybe juttatniuk. Ezen látszott, hogy a férfi még pénteken is lélegzett, sőt csütörtök éjjel megmozdította az egyik kezét is. A fején azonban súlyos sérülés volt látható, amiből a mentők arra következtettek, hogy eszméletlenül fekszik a mélyben.

Reménytelen: Lefújták a mentőakciót

JoLynn Worley szerint a mentők végül pénteken fújták le a mentőakciót, mivel a tárna szerkezete annyira bizonytalan lett, hogy túlságosan kockázatossá vált leereszkedni. A szóvivő szerint a még mindig életben lévő férfihez papot hívtak, aki feladta neki az utolsó kenetet. Hozzátette: a mentők és a szerencsétlenül járt férfi családtagjai a helyszínen maradnak, amíg végleg le nem áll a férfi légzése.

A tárna, ahová a férfi bezuhant, egy 1895-ben megnyitott bányához tartozott, amelyben azonban 1945-ben leállt a termelés. Nevada államban mintegy háromszázezer ehhez hasonló tárna van, amelyek közül ötvenezret soroltak fel a hatóságok a legveszélyesebbek listáján. A mostani eset helyszínéül szolgáló tárna nem szerepelt a listán.

Kapcsolódók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!