Nagyvilág

2011.05.11. 21:43

Videó: Legkevesebb tíz halott a spanyolországi földrengésben

<p>Spanyolország, Lorca - Legkevesebb tíz ember vesztette életét és több tucatnyian megsérültek a szerda esti spanyolországi földrengésben - közölte a leginkább érintett Murcia tartomány önkormányzata.</p>

Az ország délkeleti részét nem sokkal este háromnegyed hét után rázta meg az 5,2-es erejű földmozgás, ami miatt több épület is romba dőlt Lorca városban és környékén.

A spanyol belügyminisztérium beszámolója szerint a földmozgás több régi épületben, közte egy óratoronyban okozott komoly károkat. A leomló torony csaknem maga alá temette a TVE riporterét, aki az utcán készített interjút a közszolgálati televízió számára. A televíziós felvételek szerint Lorcában pánikba esve rohantak ki az épületekből az emberek.

A mérések szerint 5,2-es erejű földrengés helyi idő szerint este 6 óra 47 perckor pattant ki, 10 kilométeres mélységben. Az első hírek arról szóltak, hogy nem sokkal később egy 4,4-es erejű utórengés követte a földmozgást, ám a későbbi pontosítás szerint másfél órával korábban pattant ki a térségben a gyengébb rengés.

Jose Luis Rodriguez Zapatero spanyol miniszterelnök a katasztrófa után azonnal a térségbe rendelt egy katonai egységet, hogy segítsenek a mentési munkálatokban.


Videó: Négy halott a spanyolországi földrengésben
fuggetlen | 2011.05.11 20:23
Négy ember életét vesztette a szerda esti spanyolországi földrengésben - közölte a madridi belügyminisztérium.


Több épület romba dőlt, amikor földrengés rázta meg a spanyolországi Lorcát
fuggetlen | 2011.05.11 20:13
Több épület romba dőlt Lorca városában, amikor 5,1-es erősségű földrengés rázta meg Spanyolország délkeleti térségét - közölték a helyi televíziók.



Nagyobb térképre váltás

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!