Nagyvilág

2011.06.21. 12:24

Bérgyilkost fogadott fel a Facebookon

<p>Rengeteg pénzt kap az, aki kinyírja a gyerekem apját - írta az egyik legismertebb közösségi portálon egy fiatal lány, miután összeveszett párjával. Nem kellett sokat várni, hamar jelentkeztek a hirdetésre.</p>

A Facebookon nem csak a régi ismerősök felkutatására van lehetőség, hanem különböző szolgáltatásokat kereshetünk, felhívásokat tehetünk közzé. Így történt ez május 23-án is, mikor egy 20 éves, philadelphiai lány a következőt tette közzé: „I will pay somebody a stack to kill my baby father.” Egyenlőre még nem tudni, hogy mi vezérelte Eley London-t, de az ezer dolláros felhívásra hamarosan jelentkező is érkezett.

Előre kérem a pénzt, utána elvégzem a munkát

A 18 éves Tim Bynum azzal a feltétellel vállalta el a munkát, ha a megbízó előre fizet. Szerencsére a rendőrség nem volt tétlen, hiszen mikor az apuka édesanyja észrevette a rendhagyó felhívást, azonnal értesítette a hatóságokat. A nőt azonnal elfogták és június tizedikén letartóztatták, aki csak ötvenmilliós óvadék ellenében kerülhet szabadlábra. Két napra rá csatlakozott hozzá a vállalkozó szellemű Bynum is, aki 65 millió dollár fejében szabadulhat a rácsok mögül.

A vád Eley London ellen gyilkosság elkövetése érdekében való összeesküvés, míg a "bérgyilkos" gyilkossági kísérletért és fegyvertartási kihágásért felelhet. John Walker hadnagy csupán úgy nyilatkozott: „sokkoló, hogy az emberek ennyire buták”. - írja a dailymail.com


  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!