Nagyvilág

2011.06.03. 13:51

Egy igazán egzotikus nyaralás: Cancun, Mexikó

<p>Nem tudja még, hol töltse a nyarat idén? Adunk egy szuper utazási tippet: irány Cancun, Mexikó!</p>

Cancun és a Riviera Maya Mexikó legkedveltebb és leglátogatottabb célpontja. A Yucatán-félszigeten, az Atlanti-óceán partján, Quintana Roo szövetségi állam észak-keleti csücskében található.

Cancun a Riviera Maya névre hallgató turistaövezet központja. A város mára turistacélpontként már világszerte ismert. Ha meghalljuk azt a szót, hogy Cancun, egy idilli karibi nyaralás és annak színei jutnak eszünkbe. A türkizkék: amin keresztül az egyedülállóan csodálatos Karib-tengert látjuk magunk előtt, gyönyörű hófehér tetejű hullámaival; az aranysárga: ami napfelkeltekor és naplementekor festi be a tájat; és végül a hófehér: ami a selymes, kellemes pihenést biztosító tengerparti homok melegségét tárja elénk.

Mexikóban a Karib-tenger partján fekvő Cancun, Playa del Carmen, Playa Linda a tökéletes úti cél azoknak, akik egy igazán különleges és egzotikus utazásra vágynak! Nem is beszélve arról, hogy a Riviera Maya szinte minden pontjáról az előbb leírt látvány fogad minket, akár minden reggel az ágyunkból! Úgyhogy, bátran vágjunk bele, érdemes felfedezni.

Videó: Cancun, Mexikó

Cancun városának két része van: a modern szálloda-negyed a félszigeten, és maga a mexikói hangulatú város. A félsziget egy nagy lagúna és a kristálytiszta vizű Karib-tenger között fekszik, és két híd köti össze a szárazfölddel. Ily módon rendelkezik korallzátonnyal védett fehérhomokos strandokkal a Karib-tenger felőli oldalon, valamint vízisportok ideális helyszínével a lagúna felől. A szállodák a tenger felőli oldalon állnak, a kb. 20 km hosszú homokos strandnál, ahol a víz lassan mélyül. A számtalan étterem közül jó néhány a tenger gyümölcseire specializálódott, de találunk itt erősen amerikai jellegű exkluzív üzleteket, valamint szórakozási lehetőségeket a bárokban és a diszkókban.

Mindezek megalapozták Cancun népszerűségét!


Kapcsolódó videók:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!