Nagyvilág

2011.09.28. 09:30

Medvetámadás az Ukrán Kárpátokban

Megtámadott és súlyosan megsebesített otthona közelében egy helyi lakost kedden egy kárpáti barnamedve Ukrajnában – adta hírül szerdán a Korreszpondent internetes hírújság.

Megtámadott és súlyosan megsebesített otthona közelében egy helyi lakost kedden egy kárpáti barnamedve Ukrajnában – adta hírül szerdán a Korreszpondent internetes hírújság.A magányos medve az Ivano-Frankivszk megyei Ricska hegyi falucska közelében támadta meg a 43 éves férfit, aki elmondta, hogy a családi házának kertje végében, egy szűk, erdei ösvényen találta szembe magát a vadállattal.

– A medve két lábra állt, ér ordítva nekem rohant – mondta el később a férfi. – A mellső mancsaival megragadott, és úgy rángatott jobbra-balra, mint egy rongybabát. Nem harapott meg, csak karmolt. Végül ugrott egyet, és eltűnt a bozótban.

A medvetámadás áldozatát kórházba kellett szállítani, mert az állat súlyos sérüléseket okozott a combján, a hasán és a mellkasán. A helyi lakosok elmondása szerint az utóbbi időben a medvék egyre közelebb merészkednek a lakott településekhez, és előszeretettel dézsmálják a veteményesek termését.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!