Nagyvilág

2011.10.29. 14:50

Szlovákiai magyar bibliotékai napokat rendeznek Pozsonyban

Pozsony/Budapest, 2011. október 29., szombat (MTI) - Szlovákiai magyar bibliotékai napokat rendeznek november 2-án és 3-án a pozsonyi Magyar Intézetben.

Pozsony/Budapest, 2011. október 29., szombat (MTI) - Szlovákiai magyar bibliotékai napokat rendeznek november 2-án és 3-án a pozsonyi Magyar Intézetben.A kétnapos rendezvényen szlovákiai magyar könyvkiadók mutatják be a tavaly és az idén megjelent köteteiket. A seregszemlén nyolc pódiumbeszélgetés és több mint 300 könyv várja az érdeklődőket - olvasható a Magyar Intézet MTI-hez eljuttatott ismertetőjében a Kalligram Kiadó, a Madách Kiadó, az AB Art Kiadó, a Lillium Aururm Kiadó, a Méry Ratio Kiadó, a Madách Posonium és a Median Kiadó könyvkiállítással és könyvárusítással egybekötött közös programsorozatáról.

A szerdai, november 2-i irodalmi társalgó vendégei Ablonczy Balázs, a Párizsi Magyar Intézet igazgatója és Demmel József történész. Az esten mutatják be Ablonczy Balázs Nyombiztosítás. Letűnt magyarok című, valamint Demmel József A szlovák nemzet születése című könyvét. A beszélgetést Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) történésze vezeti.

November 3-án, csütörtökön Deák Renáta, Görözdi Judit, Mag Gabriella, Jitka Roznová, Pénzes Tímea és Eva Andrejcáková műfordítók részvételével tartanak műhelybeszélgetést.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!