Nagyvilág

2011.11.29. 08:04

Egy nő azt állítja, hogy viszonya volt Cain elnökjelölttel

Washington, 2011. november 29., kedd (MTI) - Egy amerikai üzletasszony hétfőn az állította, hogy 13 éven át viszonyt folytatott a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségének elnyerésére pályázó Herman Cainnel.

Washington, 2011. november 29., kedd (MTI) - Egy amerikai üzletasszony hétfőn az állította, hogy 13 éven át viszonyt folytatott a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségének elnyerésére pályázó Herman Cainnel."Nem volt ez egy komplikált ügy. Tudtam én, hogy nős. És annak is a tudatában voltam, hogy egy nagyon nem helyénvaló helyzetbe, kapcsolatba kerültem bele" - közölte Ginger White a WAGA atlantai tévéállomás weboldalára feltöltött nyilatkozatában.

Cain, néhány perccel azelőtt, hogy a vádlójával készült interjú a WAGA-n adásba került volna, egy, a CNN-nek adott interjúban megpróbálta megcáfolni az állításokat.

"Egy személy azzal fog megvádolni, hogy huzamosabb ideig viszonyt folytattam vele. Ő olyan valaki, akit ismerek, aki az ismerősöm, és akiről azt gondoltam, hogy a barátom is" - mondta Cain, aki azután értesült az ügyről, hogy az ügyvédje beszélt a WAGA egyik riporterével.

Az elnökségre pályázó volt pizzaláncvezér elmondása szerint a felesége reakciója az ügyre volt, hogy "már megint kezdik?". Herman Cain leszögezte, hogy amíg a felesége mögötte áll és ameddig hisz neki, nem lép vissza a választási versenytől.

 Ginger White azt állította a televízióban: azért mondta el az esettel kapcsolatban a saját verzióját, mert nem akarta, hogy azt a média "mocskos" formában tálalja a közönség elé. 

A többször megszakadt viszony a 90-es évek végén kezdődött a Kentucky állambeli Louisville-ben, ahol Cain a Nemzeti Étteremszövetség elnökeként előadást tartott. A szervezetnek White is tagja volt. Cain a szállodai szobájába hívta őt, ahol elővette az előjegyzési naptárát és megkérdezte tőle, hogy nem lenne-e kedve Kaliforniában, Palms Springsben találkozni vele. Ezután különböző városok luxusszállodáiban adtak egymásnak randevút. White - közlése szerint - nyolc hónapja érintkezett utoljára Herman Cainnel, még azelőtt, hogy bejelentette jelöltségét.

A nő állítását a telefonszámlájával támasztotta alá, amelynek tanúsága szerint az utóbbi négy hónap alatt 61 alkalommal hívta Caint, vagy küldött neki üzenetet. Amikor a WAGA felhívta a számot, a telefont Cain vette fel, és elismerte, hogy tudja kicsoda White, de azt mondta, hogy anyagilag támogatja a nőt.

Öt nő vádolta meg Caint

Ginger White elmondta: mélyen felháborította őt, hogy két meg nem nevezett nő zaklatással vádolta Caint, aki vele soha ilyet nem tett. A WAGA kinyomozta, hogy White 2001-ben szexuális zaklatással vádolta meg a munkáltatóját, és 23 évvel ezelőtt csődöt jelentett Kentuckyban. A nőt, aki egyedül neveli két gyerekét, az elmúlt hat év során többször is kilakoltatták, a legutóbb novemberben. A csatorna azt is kiderítette, hogy White egyik volt üzleti partnere azzal vádolta meg őt, hogy folyamatos e-mailekkel és SMS-üzenetekkel zaklatja, de az ügyet végül ejtették.

A White-interjút követően Cain közleményt adott ki, amely szerint az amerikai közönség belefáradt a mocskos politizálásba és a lejárató taktikába, és az állította, hogy azok próbálják meg besározni, akik félnek attól, hogy elnök lesz. A Cain ügyvédje által kiadott közlemény viszont, anélkül, hogy tagadta volna Ginger White állításait, arra helyezte a hangsúlyt, hogy senkit sem faggathatnak a szexuális magánéletéről, s hogy a média-tudósítások témájának határa a hálószobán kívül húzódik. A jogi képviselő rámutatott, hogy az ügyet Cain a feleségével már megbeszélte, és az vádakat a médiával nem köteles megbeszélni.

Az elmúlt hetekben egy Sharon Bialek nevű hölgy azt állította, hogy Cain 1997-ben megfogdosta őt egy Washingtonban közösen elköltött vacsora után. Karen Kraushaar szintén zaklatással vádolta meg Caint, de nem tárta a nagyközönség elé, hogy voltaképpen mi is történt. Két másik nő egyelőre a nevét sem volt hajlandó a nyilvánosság elé tárni.

Herman Cain tagadja mind az öt nő állításait.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!