Nagyvilág

2011.11.09. 17:27

Fellegi Tamás Kínában tárgyal

Budapest, 2011. november 9., szerda (MTI) - Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos 2011. november 9-17. között Kínában folytat magas szintű tárgyalásokat kínai állami és bankvezetőkkel, üzletemberekkel és befektetőkkel - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2011. november 9., szerda (MTI) - Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos 2011. november 9-17. között Kínában folytat magas szintű tárgyalásokat kínai állami és bankvezetőkkel, üzletemberekkel és befektetőkkel - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.A miniszter delegációjának tagja Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkára, Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgató-helyettese és Szarvas Ferenc a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A tárcavezető és delegációja több kínai bank és vállalat, mások mellett a Kínai Jegybank, a Kínai Fejlesztési Bank és a China Railway Construction Corporation (CRCC) képviselőivel folytat megbeszéléseket Pekingben. A felek áttekintik a kötvényvásárlással kapcsolatban meghozott politikai döntések és a júniusi budapesti magyar-kínai miniszterelnöki találkozón aláírt keret-megállapodások megvalósításának eredményeit, további lehetőségeit. 

Fellegi Tamás és delegációja egyhetes hivatalos látogatása során több alkalommal egyeztet tartományi szinten főként infrastrukturális, vízgazdálkodási beruházások finanszírozásáról, és egyéb közös projektek indításának lehetőségeiről. A tárcavezető hivatalos programja során ellátogat Hongkongba, Sanghajba, Ningpóba (Ningbo), Sanmenbe és Sencsenbe (Shenzhen) is, ahol november 16-án beszédet mond a kínai fejlett iparágak egyik legfontosabb szakmai eseményén, a China High Tech Fair konferencián.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!