Nagyvilág

2011.11.16. 10:48

Robbantót keres az ukrán rendőrség

Egy ember meghalt szerdása virradó hajnalban Dnyepropetrovszkban, amikor felrobbant mellette egy utcai szemétgyűjtő kosár  – adta hírül az ukrán NEWSru hírportál.

Egy ember meghalt szerdása virradó hajnalban Dnyepropetrovszkban, amikor felrobbant mellette egy utcai szemétgyűjtő kosár  – adta hírül az ukrán NEWSru hírportál.A robbanás a kelet-ukrajnai nagyváros Karl Marx sugárútján következett be, nem sokkal éjfél után. A detonáció következtében egy ember a helyszínen életét vesztette. Arról nem szól a jelentés, hogy bárki más megsérült volna.

A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy milyen robbanószerkezet léphetett működésbe az utcai szemétkosárban, és mi lehetett az ismeretlen elkövető vagy elkövetők célja a robbantással.

Ukrajnában legutóbb hasonló eset Kijevben történt, 2008-ban. Akkor egy 100 gramm trotilnak megfelelő erejű  robbanószert tartalmazó szerkezet lépett működésbe egy utcai pad melletti kukában, mely során két fiatal lány szenvedett sérüléseket.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!