Nagyvilág

2012.02.25. 18:34

Elindult a Regiojet első bemutató járata Pozsonyból Komáromba

Pozsony, 2012. február 25., szombat (MTI) - Szombaton délután megkezdte bemutató vasúti járatának üzemeltetését a RegioJet cseh magánvállalat a Pozsony - Dunaszerdahely - Révkomárom szakaszon - adta hírül a TASR szlovák állami hírügynökség szombaton.

Pozsony, 2012. február 25., szombat (MTI) - Szombaton délután megkezdte bemutató vasúti járatának üzemeltetését a RegioJet cseh magánvállalat a Pozsony - Dunaszerdahely - Révkomárom szakaszon - adta hírül a TASR szlovák állami hírügynökség szombaton.A most elindított bemutató üzemmód március 3-ig tart. Ennek során a RegioJet három járatot indít majd naponta. A bemutató üzemmód során és még márciusban is az utasok kedvezményesen, a megtett távolság függvényében 50 cent és 2 euró közti áron vásárolhatnak menetjegyeket a most indított vasúti járatra.

A Regiojet március 4-én kezdi meg menetrendszerű üzemmódját a Pozsony és Révkomárom közti szakaszon. Az első napon az utasok ingyen utazhatnak a RegioJetnek ezen a vonalán. Március 4-től a vállalat összesen napi 25 menetrendszerű járatot indít. Ezek a csúcsforgalom idején félórás időközökben indulnak majd a Pozsony-Dunaszerdahely vonalon, mindkét irányban. Minden második járat Pozsonyból Révkomáromig közlekedik, illetve onnét indul Dunaszerdahelyen keresztül Pozsonyba.

A RegioJet társaság 2010-ben kötött szerződést a Pozsony, Dunaszerdahely, Révkomárom vonalon közlekedő személyvonatok üzemeltetéséről. A cseh vállalat, amely a Student Agency leányvállalata, Bombardier Talent típusú vonatszerelvényekkel szállítja majd az utasokat. Ezek befogadóképessége egyszerre 300 utas szállítását teszi lehetővé. A vonatok légkondicionáltak, ingyenes wifi-hozzáférést kínálnak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!