Nagyvilág

2012.02.05. 11:26

Hideg idő - Két halálos áldozat Ausztriában, több mint tízezer háztartásban szünetelt a fűtés

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti:     Bécs, 2012. február 5., vasárnap (MTI) - Eddig ketten vesztették életüket kihűlés következtében Ausztriában, Salzburgban pedig több mint tízezer háztartás fél napra áram nélkül maradt az Európát markában tartó hideghullám közepén.

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti:

    Bécs, 2012. február 5., vasárnap (MTI) - Eddig ketten vesztették életüket kihűlés következtében Ausztriában, Salzburgban pedig több mint tízezer háztartás fél napra áram nélkül maradt az Európát markában tartó hideghullám közepén.

    A dél-ausztriai Stájerországban a hét végén egy 66 éves férfi megfagyott, miután elesett hétvégi háza közelében. A férfi az autójából kiszállva a házig hátralévő mintegy ötvenméteres jeges, havas útszakaszon elesett és nem tudott felkelni. Hasonló balesetben vesztette életét néhány nappal korábban, ugyancsak Stájerországban egy 50 éves férfi, aki egy iskolaudvaron esett el a lakása közelében.

    Több mint tízezer háztartás maradt mintegy fél napra fűtés és meleg víz nélkül Salzburgban, miután szombatra virradóra meghibásodás miatt leállt a város egyik hőerőműve. A távhőszolgáltató közlése szerint anyaghiba miatt leállt az egyik gázturbina, és a nagy hideg miatt a szükséges javítás elvégzése után is csak lassan tudták újraindítani az erőművet. A leállás az év addigi leghidegebb napján érte a Salzburgiakat, megközelítőleg 17 Celsius-fokot mértek fagypont alatt Mozart városában. 

    A legnagyobb hideget a tiroli Seefeldben és a Magas-Tauernben, a 3100 méter magas Sonnblick hegycsúcson mérték, mindkét helyen mínusz 28 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet.

-MTI-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!