Nagyvilág

2012.03.03. 09:21

Házkutatást tartottak Christian Wulff volt német államfőnél

Berlin, 2012. március 2., péntek (MTI) - Házkutatást tartottak pénteken Christian Wulff lemondott német államfő otthonában.

Berlin, 2012. március 2., péntek (MTI) - Házkutatást tartottak pénteken Christian Wulff lemondott német államfő otthonában.

    A hannoveri ügyészség nyomozói a Wulff-házaspárral egyetértésben, előre egyeztetett időpontban hajtották végre a házkutatást. A volt államfő ellen korrupció gyanúja miatt indult eljárás, amelynek első lépéseként az ügyészség a törvényhozásnál indítványozta mentelmi joga felfüggesztését. Wulff a kérelem benyújtását követően, február 17-én mondott le. 

    A nyomozók pénteken késő este távoztak az Alsó-Szászország tartománybeli Großburgwedelben fekvő családi házból, egyebek mellett merevlemezeket és számítógépeket vittek magukkal. Az intézkedést eredetileg csütörtökre tervezték, de a volt államfő otthonának környékén nyüzsgő újságírók miatt elhalasztották. 

    Wulff együttműködött az ügyészség munkatársaival, házkutatási parancs kiadására nem volt szükség - közölte a nyomozóhatóság szóvivője. A volt államfő ügyvédje azt emelte ki, hogy Wulff az eljárás minél gyorsabb lezárása érdekében maga ajánlotta fel az ügyészségnek, hogy nyomozati cselekményeket hajtsanak végre az ingatlanban.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!