Nagyvilág

2012.03.08. 13:10

Kábítószer-birtoklás miatt eljárás indult a Most-Híd jelöltje ellen

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:     Pozsony, 2012. március 8., csütörtök (MTI) - Egy képviselőjelöltet ki kellett húzni a Most-Híd választási listájáról - erősítette meg az MTI-nek csütörtökön a szlovák-magyar párt a Pravda független szlovákiai napilap értesülését, amely szerint B. Attila azért lépett vissza a listáról, mert kábítószer-birtoklás gyanúja miatt vizsgálat indult ellene.

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti:

    Pozsony, 2012. március 8., csütörtök (MTI) - Egy képviselőjelöltet ki kellett húzni a Most-Híd választási listájáról - erősítette meg az MTI-nek csütörtökön a szlovák-magyar párt a Pravda független szlovákiai napilap értesülését, amely szerint B. Attila azért lépett vissza a listáról, mert kábítószer-birtoklás gyanúja miatt vizsgálat indult ellene.

    "Március 6-án kaptuk meg B. Attilának a listáról való visszalépésre vonatkozó kérvényét; a Most-Híd párt ennek alapján szerdán a belügyminisztériumhoz fordult és kérte az érintett jelöltnek a listáról történő eltávolítását" - közölte az MTI-vel Kovács Nikolett, a Most-Híd sajtótitkára.

    B. Attila - aki a nagykürtösi körzeti hivatal vezetője - a párt választási listájának 33. helyén szerepelt. A Pravda megerősített információi szerint a rendőrség B. Attila irodájának átkutatásakor "gyanús port" tartalmazó küldeményt talált.

    "Az eset kapcsán kábítószer-birtoklás, -kereskedelem és -előállítás miatt indítottunk eljárást" - mondta az eset kapcsán Mária Faltániová, a besztercebányai kerület rendőrségi szóvivője.

    A Most-Híd listájáról február végén már egy másik jelöltet is ki kellett húzni, abban az esetben a 115. helyen szereplő jelölt elhalálozása volt az ok.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!