Nagyvilág

2012.03.15. 18:16

Megindult az első eljárás Gorilla-ügyben

Pozsony, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Vádemelési javaslatot tett a rendőrség különleges nyomozócsoportja és a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal Pavol Rusko egykori szlovák médiamágnás, volt gazdasági miniszter ellen csütörtökön a Gorilla-ügy kapcsán - adta hírül a SITA hírügynökség.

Pozsony, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Vádemelési javaslatot tett a rendőrség különleges nyomozócsoportja és a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal Pavol Rusko egykori szlovák médiamágnás, volt gazdasági miniszter ellen csütörtökön a Gorilla-ügy kapcsán - adta hírül a SITA hírügynökség.Alexander Bíró, a szlovák Speciális Ügyészség ügyésze szerint Pavol Ruskót amiatt gyanúsították meg bűncselekmény elkövetésével, mert állítólag 2005-ben és 2006-ban hozzájárult a Gázhőerőmű Rt. előnytelen privatizálásához, több mint 42 millió eurós kárt okozva az államnak. Az exminiszter a rendőrség szerint ugyanis nem tett eleget annak érdekében, hogy átlátható legyen az állami tulajdonú vállalat magánosítási folyamata.

Pavol Rusko abszurdnak tartja az ellene felhozott vádakat. A Sita hírügynökségnek elmondta, ő maga készíttetett annak idején elemzést az említett vállalat privatizálásához, amely kimondja, hogy annak eladása előnytelen. Nagyobb árat, mint a Penta pénzügyi csoport, 2 milliárd szlovák koronát - amely végül megvásárolta a céget - azonban senki nem kínált.

Pavol Rusko, aki csütörtökön egész nap Csehországban tartózkodott, jogi úton akarja tisztázni ártatlanságát, és úgy véli, ez sikerülni is fog. Ha az exminiszter bűnössége beigazolódik, 5-12 évig tartó szabadságvesztésre ítélhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!