Nagyvilág

2012.03.06. 08:23

Orosz elnökválasztás - Sarkozy gratulált Putyin győzelméhez

Párizs, 2012. március 6., kedd (MTI) - Nicolas Sarkozy francia államfő hétfőn este gratulált Vlagyimir Putyin orosz kormányfő elnökválasztási győzelméhez, valamint Oroszország "gazdasági és demokratikus modernizációjának" folytatására bátorította - közölte a francia elnöki hivatal.

Párizs, 2012. március 6., kedd (MTI) - Nicolas Sarkozy francia államfő hétfőn este gratulált Vlagyimir Putyin orosz kormányfő elnökválasztási győzelméhez, valamint Oroszország "gazdasági és demokratikus modernizációjának" folytatására bátorította - közölte a francia elnöki hivatal.A közlemény szerint a francia elnök "gratulált és kifejezte jó kívánságait Oroszországnak és az orosz népnek" Putyin megválasztása másnapján.

"Most, hogy harmadszorra készül hazája legmagasabb végrehajtói tisztségének betöltésére, a legőszintébben arra bátorítom, hogy folytassa azt a demokratikus és gazdasági modernizációs folyamatot, amelynek - az orosz nép kívánságának megfelelően - ezt az új mandátumot szeretné szentelni" - fogalmaz az elnökség által nyilvánosságra hozott levelében Sarkozy. A francia elnök jelezte: "nagy jelentőséget" tulajdonít a Párizs és Moszkva közötti "partneri viszonynak és párbeszédnek, amelynek a még szorosabb kétoldalú kapcsolatokhoz és az Európai Unióval egyre erősebb kapcsolathoz kell vezetnie".

 Alain Juppé francia külügyminiszter korábban kijelentette, hogy a választásokkal kapcsolatban felmerült bírálatok ellenére Putyin győzelme megkérdőjelezhetetlen, s az orosz vezető a következő években Franciaország tárgyalópartnere lesz. A francia diplomácia vezetője hozzátette, hogy Párizs célja a kapcsolatok fejlesztése a stratégiailag minden szempontból fontos Oroszországgal.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!