Nagyvilág

2012.03.17. 10:53

Peking aggódik az észak-koreai műhold tervezett pályára állítása miatt

Peking, 2012. március 17., szombat (MTI) - Kína aggodalmát fejezte ki Észak-Korea áprilisra tervezett műholdfelbocsátása miatt - derül ki a pekingi külügyminisztérium közleményéből, amelyet a kínai sajtó szombaton ismertetett.

Peking, 2012. március 17., szombat (MTI) - Kína aggodalmát fejezte ki Észak-Korea áprilisra tervezett műholdfelbocsátása miatt - derül ki a pekingi külügyminisztérium közleményéből, amelyet a kínai sajtó szombaton ismertetett.Csang Csi-csün (Zhang Zhijun) külügyminiszter-helyettes a az észak-koreai nagykövettel folytatott megbeszélésén a Koreai-félsziget és Északkelet-Ázsia békéjének és stabilitásának fontosságát hangsúlyozva arra hívott fel, hogy az érintett felek tanúsítanak nyugalmat és visszafogottságot, továbbá törekedjenek arra, hogy a feszültség ne fokozódjon, s a helyzet ne váljon bonyolultabbá. A kínai diplomata és az észak-koreai nagykövet véleményt cserélt a kétoldalú kapcsolatokról és a Koreai-félszigeten kialakult helyzetről. Ez alkalommal Csang kifejezésre juttatta, hogy Kína nyugtázta Phenjan tervét és a nemzetközi közösség ezzel kapcsolatos reakcióját - áll a Hszinhua hírügynökség jelentésében. Észak-Korea korábban bejelentette, hogy nagy hatótávolságú rakétával Föld-megfigyelő műholdat akar pályára állítani április 12. és 16. között Kim Ír Szen néhai koreai vezető születésének 100. évfordulója alkalmából. Ezzel kapcsolatban Dél-Korea ugyancsak aggodalmának adott hangot.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!