Nagyvilág

2012.04.21. 11:50

Közös hadgyakorlatra készül a kínai és az orosz haditengerészet

Peking, 2012. április 21., szombat (MTI) - Megérkezett a kelet-kínai Santung (Shandong) tartomány tengerparti Csingtao (Qingdao) városába az az orosz haditengerészeti kötelék, amely részt vesz a vasárnap kezdődő kínai-orosz hadgyakorlaton - jelentette a kínai média szombaton.

Peking, 2012. április 21., szombat (MTI) - Megérkezett a kelet-kínai Santung (Shandong) tartomány tengerparti Csingtao (Qingdao) városába az az orosz haditengerészeti kötelék, amely részt vesz a vasárnap kezdődő kínai-orosz hadgyakorlaton - jelentette a kínai média szombaton.Az orosz Csendes-óceáni flotta négy hadihajója és három ellátó hajója április 15-én hagyta el Vlagyivosztok kikötőjét, élükön a Varjaggal, a Szalav-osztályú orosz rakétacirkálóval. Vele tartott még három Udaloj-osztályú romboló is.

A gyakorlatot április 22-27. között tartják a Sárga-tengeren. A kínai védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a résztvevők a közös tengerészeti légvédelemre, a tengeralattjárók elleni harcászatra, a tengeri kutatásokra és mentésre, valamint az eltérített hajók mentésére fognak összpontosítani.

A kínai haditengerészet 15 vízfelszíni hajóval vesz részt a gyakorlaton, köztük rombolókkal, fregattokkal, ellátó és kórházhajókkal, továbbá két tengeralattjáróval.

Ugyancsak bevetnek repülőgépeket és különleges egységeket, amelyek bekapcsolódnak a tengeri és terrorelhárítási gyakorló akciókba.

Kína és Oroszország 2005 óta több közös hadgyakorlatot tartott a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SESZ) keretében.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!