Nagyvilág

2012.04.20. 08:16

Oktatófilm mosogatólefolyó pumpálásához, izzócseréhez

London, 2012. április 20., péntek (MTI) - Páratlan oktatófilmnek örülhetnek Nagy-Britanniában egy önkormányzat lakásbérlői: megtudhatják miként kell villanykörtét cserélni, mosogató lefolyójának dugulását kipumpálni és még sok-sok egyebet.

London, 2012. április 20., péntek (MTI) - Páratlan oktatófilmnek örülhetnek Nagy-Britanniában egy önkormányzat lakásbérlői: megtudhatják miként kell villanykörtét cserélni, mosogató lefolyójának dugulását kipumpálni és még sok-sok egyebet.A lakásbérlők DVD-n kapják a tananyagot. Összesen 19 ezren hálálkodhatnak Stoke-on-Trent város önkormányzatának a tudásért - amellyel zömük eddig is bírt. Mindazonáltal nem mindenki örvendezik, mivel a szerintük teljesen felesleges DVD-akció 10 ezer fontba - 3,5 millió forintba - kerül.

Az önkormányzat azzal érvel, hogy szeretné, ha a bérlők minél önállóbbak lennének a kisebb javítgatások terén, mert pénzt takaríthat meg, ha nem a saját embereit kell kiküldözgetni. Számításai szerint évente 2 millió fontot is megspóroltathat a lakossági felvilágosító kampánnyal, ha öntevékenyebbé válnak bérlői - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!