Nagyvilág

2012.05.05. 10:37

Szombaton rendezik a hip-hop világbajnokság hazai döntőjét

Budapest, 2012. május 5., szombat (MTI) - Az ország szinte minden tájáról érkeznek csapatok a világ egyik legrangosabb utcai táncversenyének számító World Hip Hop Dance Championship első alkalommal megrendezendő magyar döntőjére. A Soroksári Sportcsarnokba meghirdetett szombati verseny győztesei Magyarország képviseletében állhatnak színpadra a Las Vegas-i bajnokságon, ahol a világ legjobbjaival mérhetik össze a tudásukat.

Budapest, 2012. május 5., szombat (MTI) - Az ország szinte minden tájáról érkeznek csapatok a világ egyik legrangosabb utcai táncversenyének számító World Hip Hop Dance Championship első alkalommal megrendezendő magyar döntőjére. A Soroksári Sportcsarnokba meghirdetett szombati verseny győztesei Magyarország képviseletében állhatnak színpadra a Las Vegas-i bajnokságon, ahol a világ legjobbjaival mérhetik össze a tudásukat.A nap folyamán először a junior csapatok veszik birtokba a színpadot egy rövid bemutató erejéig - mondta el az MTI-nek Barta Viktória, a verseny technikai igazgatója. Ezt követően a 12-17 évek között induló hét csapat fogja összemérni a tudását.

Ezután megkezdődik az All Styles Battle néven futó egyéni verseny. Mint azt Barta Viktória elmondta, a szóló produkcióknak meghirdetett World Battles elnevezésű versenyt hagyományosan a hip-hop világbajnoksággal egyszerre rendezik meg Las Vegasban, így hazánk erre a megmérettetésre is delegál egy táncost.

A felnőttek között 16 csapat fog megküzdeni a dobogó legfelső fokáért. A nap zárásaként nagyszabású gálaműsor keretében vehetik át a felnőtt kategória, valamint az All Styles Battles győztesei a Las Vegasba szóló ötezer dolláros utazási támogatást - mondta el a technikai igazgató.

Az America s Best Dance Crew című televíziós sorozat alkotói által életre hívott hip-hop világbajnokság magyarországi döntőjén hazai táncosok, koreográfusok és tánctanárok alkotta nyolcfős zsűri mond ítéletet mondani a produkciókról.

Barta Viktória rámutatott: a bírák felkészítése három hónapot vett igénybe, ugyanis a verseny rendkívül szigorú pontozási rendszeren, valamint az ítészek kiemelkedő szakmai tudásán alapszik. A produkciók technikai részét és az előadásmódot értékelő négy-négy bírónak összesen 27 szempont alapján kell pontoznia az előadásokat.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!