Nagyvilág

2012.05.09. 08:29

Tyimosenkót átszállították a civil kórházba

Ukrajna – Tíz járműből álló  konvojban szállították át szerda reggel a Harkivi Klinikai Kórházba Julija Tyimosenko bebörtönzött ukrán politikust.

Ukrajna – Tíz járműből álló  konvojban szállították át szerda reggel a Harkivi Klinikai Kórházba Julija Tyimosenko bebörtönzött ukrán politikust.Az Unian hírügynökség értesülései szerint a gépkocsioszlop helyi idő szerint 8 órakor kanyarodott be a kórház udvarába. A kivezényelt rendőrök előzőleg minden újságírót kivezettek az intézmény felvételi osztályának helyet adó épületből. Az ukrán ellenzék vezérének hívei „Szabadságot Julijának!” és hasonló jelszavakat skandálnak.

A gerincpanaszokkal hónapok óta ágyhoz kötött egykori ukrán miniszterelnököt az egészségügyi minisztériummal és a büntetés-végrehajtási hatósággal kötött megállapodás szerint az Ukrán Vasút harkivi kórházában dr. Lutz Harms, a berlini Charité kórház neuropatológusa fogja kezelni.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!