Nagyvilág

2012.06.04. 13:26

Horgászokat ölt az áram Kárpátalján

Ukrajna – Két ember meghalt, egy eltűnt, négyen pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek, amikor horgászfelszerelésük hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez.

Ukrajna – Két ember meghalt, egy eltűnt, négyen pedig súlyos égési sérüléseket szenvedtek, amikor horgászfelszerelésük hozzáért a magasfeszültségű vezetékhez.A baráti társaság hétfő reggel egy Munkácshoz közeli halastónál horgászott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között súlyos áramütés érte őket. A feltételezések szerint a horgászfelszerelésük ért hozzá a felettük húzódó magasfeszültségű vezetékhez.

Ketten a helyszínen halálos áramütést szenvedtek. Négy horgászt súlyos égési sérülésekkel szállítottak kórházba. Egy további társuk eltűnt. A hatóságok remélik, hogy csupán sokkot kapott, és ijedtében elmenekült a helyszínről, ám a legrosszabbra számítva búvárokkal is átkutatják a tó medrét.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!